RM200 @_@

Assalamualaikum

al-kisah baucer buku 1 Malaysia RM200

td tibe2 kwn ajak g jusco bukit raja.nak g popular @ MPH.. aku y blom ambek baucer n lg, cpt2 g ambek.. kwn2 nak beli novel katanya.. aku? xbeli pape kot.. g jln2 je lah.. mase kat jusco tu,ktorang msk MPH dulu.x menarik,kdai kecik.. then msk popular lak..amboiii meriahnye.. penuh dgn student,pegang raga 1 sorang, fon kat tangan *sbg kalkulator*.. padahal smue dah abis final exam kan.. haha beli stok utk sem depan.. 

kwn2 aku dah mula ambik raga, petik brg 1 demi 1.. aku?? org meriah2 petik barang xkan nak tgk jer.. i have no idea.xtaw nak beli..novel? xminat.. so call my mum.. ambek kau mcm2 die suruh beli..hahaha.. beli utk stok adik skali.. memandangkan kakak aku ske novel, aku ckp la "mama, nak beli novel 1 kat K'Anie as birthday gift boleh?".. my mum said. "xpayah la buat bazir jer" hahaha kesian kakak ku..

then aku pom pergi ambek raga jgk and start petik2 brg :).. 1st g kat rak kalkulator. memandangkan kalkulator i dah warga emas.. then penn,next,next.. hari n misi habiskan rm100. kalkulator dah rm60.. rm40 rest..brape kali aku kira nge kalkulator.fikir malu tp org laen pom same hihi.. rm100 lg kt shopping nanti balik lah. bawak adk pilih sndiri brg die nak ape..dah la 1 kedai je kat klantan y boleh gne kupon tu.. that's why mama suruh aku beli jer kat popular jusco Bukit Raja td..

then ms nak bayar..kwn aku bayar dulu.. dah kira btol2. tup2 xcukup lg rm3. br rm47.. rupe2nye ade less. patut lah kt kira btol, ms kat kaunter xcukup lg..kelam kabut g cr brg tmbh.. giliran aku plak, rm96.. rm4 xcukup lg..b'kejar2 anak aku lam popular td hihi..then tmh brg lg total RM100.10.. so tmbh rm0.10.. kalau lbh, tmbh.. kalau kurang, burn.. better tmbh drp burn kan.. td ade 1 situasi b'laku kat kaunter sebelah.. ade 2 org n die beli gne baucer.. cashier mintak ic card n baucer.. tiba2 cashier tu ckp. "ic awk ke n?".. "x,cousin sy".. "kene tuan baucer n ic card sendiri dtg".. kelam kabut lah diorang.. so, jgn buat camtu.. kalau nak bg org laen gne baucer kt, korang pom kt tempet muka kat kaunter tu.. 

ok itu pengalaman hari n.. nanti balik klantan nak g borong RM100 lg.. hihi..ok papai.. slmt m'gunakan baucer buku 1 Malaysia.. bak kate kakak aku "kayanya nye kerajaan Malaysia"..terima kasih Malaysia! *tetiba :D* gnekan dgn cermat dan b'hemah :) Assalamulaikum



8 comments:

Princess Feyqa said...

saya punya tak sentuh lg baucer tu huhu

Azreen Shafila Abdullah said...

@princess feyqa: expired date 31/3 kan. smpt lg :)

sRie aRTy ! said...

sayee tak sentuh lagi jugak :\

ked said...

baru je amik kat bendahari aritu..eh, budak palam ea? hyee! sem depan kte jmpe ea..hehe

azeelia azman said...

haha sengal betol lah. mmg lah camni kalau nk guna baucar. aritu p muda osman, pnjg org bratur, guna baucar. g mari, g mari nk cukup kan baucar tuh.

Azreen Shafila Abdullah said...

@srie=hehehe :)

@ked=a'ah dak palam.thn dpn?

@azeelia=hahahaha jolo eh? smo buleh la n?

Bui Junaidi said...

BERTUAH BUDAK2 SEKARANG..

Azreen Shafila Abdullah said...

hehehe :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...