review of practical

Assalamualaikum

dah lama blog tak sempat nak update..last entry hye hye Temerloh sebelum nak g Temerloh.sekarang sudah hampir sebulan tinggal Temerloh. entah bila pulak akan pijak bumi Temerloh

4/3/2013-21/6/2013 almost 16 weeks di Temerloh untuk berpraktikal di Pejabat Kesihatan Daerah Temerloh.. alhamdulillah dapat menjalani praktikal.dan selesai semester 4.. so tinggal lg 4 semester yang perlu hadap.. sem 1,2,3 pergi kuliah, dengar lecture, assigments bertimbun, quiz and test, dan stay up sampai x cukup tido x cukup makan untuk final exam.. itulah student life! dan semester 4, sangat heaven.. ada jgk stressnya tp tak sestress masa belajar.. praktikal, no lecture session, no tests, no quiz, no final exam! praktikal hanya stress dengan reports dan praktikal exam.. praktikal course aku ni agak best sbb keluar office jer kejeeee..bukan duduk terperap dalam office.. kadang2 kene jgk overtime dan oncall.. alangkah best kalau dapat elaun, alangkah..

let pictures tell the story

dekat taska.buat disease screening

screening untukpenyakit kusta @ leprosy

food factory inspection

food sampling

mengendalikan lori pungut sampah

school inspection

ni pusat penyembelihan kinzer..pegi tengok cara penyembelihan kinzer.berbeza dgn sembelih lembu/ayam

memangdangkan br lepas musim PRU, keje pegi cabut bendera y caolurful tuh

ni dekat loji air..buat water sampling 

gambar2 tersebut antara perkara yang kene buat time praktikal..semua keje luar pejabat.. tu baru sikit.. xmuat nak letak semua gambar kat sini..haha..memang best praktikal..berpeluang utk buat perkara yang memang tak kan buat.. dan yang best, sambil menyelam minum air sekali..haha.. pegi Gunung Senyum, tengak gajah dekat Kuala Gandah, pegi Genting Highlands, kilang2 makanan ermm dan mcm2 lg lah..





xsangka dapat hadapi 4 bulan di Temerloh.. dapat kenal negeri orang..dapat berkenalan dengan ramai org, staffs dekat pejabat, jiran2 kat kampung..rumah sewa kami dalam kampung..dapat ilmu, pengetahuan dan pengelaman yang sangat berharga.. pelbagai dugaan lalui..terselit kenangan pahit dan juga kenangan manis.. sudah selesai sem 4, balik cuti almos 3 months..org laen stress dengan final exam,aku dah gembira dekat rumah..dapat puasa sebulan raya sebulan..

so, kena kumpul balik semngat nak g kuliah, hadap assignments test quiz..dan stress time final exam.. back to student life!! praktikal 100% laen dengan student life.. dah 3 semester berjaya hadapi students life, 1 semester berjaya hadapi practical life.. insyaAllah 3 semester more utk hadapi student life and last semester hadapi as practical life.. semoga Allah redha.. 

Assalamualaikum

2 comments:

Ustazrock Edy said...

welcome to Temerloh bandar ikan patin hehe

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...