count the day

Assalamualaikum

today is 1/3/2012.. welcome, March! 2/3/2012 my way to back to kolej.. oh God.. xnak balik lg boleh? aku rase br semalam aku sampai rumah.. aku xpuas lg duk rumah n.. 6 minggu berlalu cepat gila.. aku bukan x puas cuti..bukan x puas tido.. kalau aku cakap aku x puas b'sama family, sampai bila x kan puas.. tp sebenarnya aku x puas lagi masak! cuti n x kerap sgt aku masak.. bab2 hidang tu,mmg sentiasa buat.. aku suka masak.. rutin aku time cuti,masak.. tp cuti kali n,aku x rasa masa aku diisi dgn memasak.. sbb byk kluar nge family kot..ke situ ke sini..

sesetengah org xsuka masak.tp aku lain..byk2 keje rumah, memasak aku pilih no1.. org lain rela pilih basuh pinggan drp masak..tp aku rela memasak drp basuh pinggan.. jgn kata aku x reti basuh pinggan plak.. aku plg suka bab2 campak mencampak..haha ayat xleh blah.. sblm n aku xske sgt campak mencampak n..x tahu, tanya mama.. skrg, ske aty jer aku campak itu campak ini..rase sgt bahagia! xpercaya? cubelah sendiri haha..

5/3 will begin a new semester, semester 2.. aku duk rumah sewa.. yeay boleh masak! sampai makcik aku suruh jual..hahaha melampau.. siap perli lagi, "duk sana x study kang..sbb masak je keje" haha yang n memang melampau.. aku x pandai masak, aku hanya suka masak.. different word, different meaning.. cuti n macam buat popia & aiksrim goreng..cuti n 1st n aku cbe.. 3 4 kali jgk buat.. aiskrim goreng dah buat,dah siap dlm freeze,just tunggu masa tuk goreng jer.. bahan2 nak buat popia smue ade,cme x buat jer la..  siblings duk suruh2 buat..wohoo x cukup tangan den.. fikir sempat la buat this week..xsempat jgk.. tiba2 makcik call order choc chips cookies 3 kg.. kwn tempah 1/2kg..  hajat hati nak buat stock 1 kg.. t'paksa bawak 600 g jer.. kat rumah pom nak stock jgk.. aiyaaaa.. 2 hari turut2 duk buat cookies tu.. buat cookies, masak, buat cookies, masak,buat cookies.. 12-6.30 duk masak kat dapur.. capet dong, tp aku ske aku happy aku puas.. sampai x menang tangan nak buat popia & goreng aiskrim goreng.. tadi sempat lagi makan apam..aku dah cbe buat tp fail.. tong sampah lah makan apam aku haha.. aku mmg fail bab2 kek, saje jer gatal tgn nak buat.bak kata mama aku, "saje jer nak bazirkan tepung"..hihi senang2,my sister tempah nge kwn die..



hari n khamis..situ sini nak pegi.. ari jmaat dah say bye bye to my house & specially my kitchen.. ari jmaat my road to perak.. my family will visit my brother kat kem PLKN on saturday.. then baru gerak ke KL.. ari ahad br masuk rumah sewa.. hantar aku kat rumah sewa aku, hantar abang aku kat rumah sewa dio.. ke hulur ke hilir.. aku kat uitm puncak alam.. abg aku kat uitm s.alam.. hopefully everything going well dgn izinNya..

dalam cuti n jgk,aku kalut dgn business tudung..bkn aku the owner.. i'm just a promoter.. promote kat kwn2 kut fb..  kawan aku ade 4 org y order tudung.. i will bring it to my uni.. and ade sorang kwn aku n siap nak jd dealer lg.. die minat bniaga katanye.. aku bkn x minat tp xreti bab2 harga & duit hihi.. sgt banyak tudung new fashion. 2 tone, 3 tone, polkadot, ropol, corak, siap ade nama tudung bawal rimau lg hahaha..tp xla letak name tu..kitorang jer panggil tudung "rimau" :D.. do visit the page HS BARAKAH TRAIDING ... contohnye:


ape lg grab 1 2 3 4 10 ^^

nota cinta: post n buat niat nak riak, nak cakap aku pandai masak.. blog aku, ikut ske aku ler pasal ape aku nak tulis ape.. peace! ^___^

nota sayang: maaf.. panjang plak post kali n hihi.. pasni aku jarang on9 dah.. back to university,back to book! kalau rindu, stalk la blog aku nih..wat peluk tdo pom boleh *eh ade ke org nak rindu aku* :P

see u all then.. Assalamualaikum

2 comments:

Bui Junaidi said...

KITA NI TERBALIK..KAK BUI PALING TAK SUKA MASAK..PALING SUKA BAB KEMAS MENGEMAS RUMAH..HEHEHE

anem said...

untunglaaaa xpndai masak tp suka masak...aku lak xpndai masak,xsuka masak,..HAHAHHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...