back to UiTM Puncak Alam

Assalamualaikum


15july 2011 kluar lah result UPU for student y apply degree..mmg x tdo la aku mlm tu.. ok kul 12.05p.m. aku open website tu dgn slmt.intrnet x jammed.. 1 click trus open. fill no ic & no id.. dan kluar lah ini...


fuuhh "TAHNIAH" alhamdulillah..OMG aku nak AT14(math,UPSI).. EM10 pom boleh la..my 4th choice...sedih sbb x dpt cikgu and mmg confirm i can't be a teacher soon.. then tanye my bff y same2 t'gilakan UPSI.. opps die pom dpt UiTM..kos ape weh? alhamdulillah she got the same course & U with me.. yes ade geng!.. happy! sdeh dah melayang..  my parents & my siblings b'tubi2 bg smgt.. ok aku sgt smgt! xpe lah aku reda.. mungkin keje n lbh baek utk aku drp aku jd cikgu..

aku dulu foundation engneering at uitm puncak alam ..and  for this course at puncak alam too..mmg kwn2 aku sgt pelik sbb aku dulu found eng..tibe2 kos y aku dpt n sgt jauh t'sasar dr eng field

them: mmg ko apply kos tu?
me: yes!
them: oow ok
me: aku x sanggup r wei keno lelong & dpt kos eng aku x mnt. result aku x top sgt.. aku lari awl2 lagi.. haa ko tgk hari n.ramai gile kot kwn aku y pointer lbh krg aku n below smue dpt kos eng y sgt2 xminat.duk nangis2 duk down2.. 
them:oow camtu..


mmg 8 choice xde 1 pom kos eng..msti la kite harap dpt from 8 choice tu.. mmg pointer aku sgttt layak nak apply eng.tp peluang nak dpt tu ssh. saingan woo..kalau pointer dkt4 flat mmg peluang tinggi r nak dpt kos eng y kt apply tuh.. aku pom b'cita nak chem eng.kalau aku xdpt tu? mmg melalak r aku.. eng so tough ok! so aku mmg dr awl lg b'alih ke kos under fakulti kesihatan. aku agak KO nge bio n.. tp aty aku dah t'buka & sedia tuk trima kos tu..kos aku plh tu xlah y tough in biology.. insyaAllah aku boleh study this course.. cube korang fiki mcm kwn aku hadapi skrg..die apply chem..pointer lbh krg 3 jer.. dlm otak mmg fikir chem..tup2 dpt mechanical.. mmg 2 hr die down.. jadi takut...

ade jgk y xdpt..4 org kwn aku result around 2.5 below.. 8 choice smue die isi dgn kos eng.. mmg peluang sgt tipis la kan..mmg  aku perah otak r mcm mane nak bg smgt kat dorang n.kalau t'salah ckp laen plak jadi nye.. ade jgk kwn aku y pointer lbh krg 3 and below,diorang apply eng n ade jgk apply science.. mmg diorang dpt kos science tu.. smue itu adalah rezeki..kita just planned,Tuhan menentukan.. act aku apply course tu coz aku fikir peluang keje.. eng competition skrg kan.. xpe lah aku lari awl2.. kos kait2 nge ospital n byk peluang.slalu diperlukan.. insyaAllah aku dpt follow course and score.. pray for me..

to all my frens y same2 akan continue degree on sept soon,goodluck & all the best..  x kisah la kos ape2 pom.. asalkan kite usaha+doa+tawakal msti b'jaya nanti insyaAllah amin.. :)


for sape2 y xdpt upu ari tu..cbe lah buat rayuan & apply benda laen.. maybe ini ujian utk kalian.. insyaallah ade rezeki bakal muncul nanti.. :)





11 comments:

Freaky said...

congrats dapat sambung belajar

Azreen Shafila Abdullah said...

tq alhamdulillah :)

GaRy™ said...

wah3... tahniah2!!... hehe... pointer matrik gary pun cukup2 makan je~.. T___T

dzafira said...

Tahniah.... Ni dpt kampus mane?

Sy pun tak mintak mane2 kos engineering pun dlm lapan2 pilihan tu..

aneyda said...

congrate kak!~ ^_^

Azreen Shafila Abdullah said...

gary=xpe gary..al the best for degree :)

dzaf=tq.. puncak alam..
eh same la.. yen smue kos sains kesihatan..xapply 1 pom kos eng @ sains.. xnak dpt kos leleong...

anyeda=tq tinn.. :)

HaNa Hani said...

wah..congrats2...
ala nak jadi teacher pown bleh aiihh...
pas degree leh apply lagi jadi lecture sementara
^_^

Azreen Shafila Abdullah said...

hana hani=tq dear.. tgk lah kalau rajin :)

aRa ❤ aFiq™ said...

tahniah dear.. ^^

NasZ said...

tahniah2..dapat sambung belajar juga akhirnya..

MOHD NASER.com

Azreen Shafila Abdullah said...

ara=tq syg :)

nasz=tq.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...