PLEASE TAKE NOTE :: 5 step

Assalamualaikum para blogging

byk aku jmpe blog y x buat 5 step di bawah
bg aku la,5 step tu wajib dibuat utk keselesaan followers anda & aku jgk
kalau aku jmpe blog y xbuat 5 step tu,cpt2 aku click [X]
sape2 y xnak aku [X] blog die,sila buat 5 step itu
kalau dah buat,rajinkan utk recheck :)

1. Buang Verification for Comments
Dashboard > Settings > Comments > Show Word Verification Words > No


2. Buat Comment form korang sebagai Pop-up window
Dashboard > Settings > Comments > Comment For Placement > Pop-up window


3. Sesetengah terlupa tentang ini Adult Content . sila disablekan
Dashboard > Settings > Basic > Adult Content > No


4. Comment Show or Hide ? Showkan 
Dashboard > Settings > Comments > Comments > Show


5. Setting URL pada Widget Follower
Dashboard > My Account > Edit Profile > Link > Isikan URL korang

p/s:kalau x paham boleh tanya :)


"Good Luck"


Tata Assalamualaikum

21 comments:

EiZaRaZiErYa said...

ehehehe~ like3~ wink3 >_<

Azreen Shafila Abdullah said...

dah setting dah? good girl :)

fatinsyikeen said...

hehe..tenkiu laling..

ashafanie said...

hahha,,yg aku dah stting ke blm hah?
ooo....xsiapkan 5 langkh d ats..aku hentam kamu pyer blog..

dzafira said...

Num 3 dan 4 tu untuk ape? Tak paham la.

Azreen Shafila Abdullah said...

@anie=dah kott


@dzafira
no3 tu,kalau YES,mase kite nak view blog tu die akan kluar "CONTENT WARNING"..don't worry blog awk dah NO..kalau nak taw jgk pasal no3 tu,try awk buat YES & view blog.akan paham lah.. :)

no4 tu,kalau SHOW die akan ade cnthnye 4 comments..kalau HIDE xde pape pom.kalau nak xpaham jgk try buat HIDE

paham? kalau xpaham jgk..tanye lg =)

Cik Arda :D said...

bagus ni..segelintir blogger tak alert pasal ni..gud2.. :)

aRa ❤ aFiq™ said...

wow.. info bguna ni.. ^^

TYNTHA LANA said...

Salam azreen, singgah n folow sini. Maaf la lambat sangat dah ni,huhuu. dari segmen freaky seminggu 100 follower,group 8.. jemput ke page lana.. ^_^

Jom share pengalaman ai di:

http://lianapm.blogspot.com/2011/07/anak2-di-abad-21terabai.html

Azreen Shafila Abdullah said...

@ara=tq :)

@lana=wassalam.sokey..tq for follow me.i will follow u too :)

Azreen Shafila Abdullah said...

cik arda=hehe tq sbb ramai x alert sy sticky kan post n.. :)

Dianaa said...

Tu la, kadang-2 diorang ni tak kisah kot pasal benda tu semua

fyna said...

nice dear.
untuk memudahkan belogger yang laen kan.
:)

Azreen Shafila Abdullah said...

dianaa= tu r..bnda n pntg kot..

fyna=ye r..tuk kelesaan kite.tp ade jer y wak xtaw..

GaRy™ said...

wah3!! first tyme jumpa orang buat sticky post pasal ni... tahniah!! anda memang blogger yang prihatin...

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

kehkehkeh ! menarik ^^ amaran keras ni :)

Azreen Shafila Abdullah said...

gary=ye eh? tq taw..sy buat utk kpntgan org laen & sy jgk.. :)


menarik ke? heee tq :)

sue perbs.. said...

gud2.. prkra2 pnting sume blogger kene tau

zieyzain said...

ziey singgah yahh,..okeh apa ur blog dear, warna2 ceria gitu,..ehehe..nnti ketemu jgk dgn all purple yah,..nice=)

man said...

kena semak nie...

Azreen Shafila Abdullah said...

@sue=hehe tq sue :)

@zie=hehe tq zie.hopefully :)

@man=semak jgn xsemak :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...